Læringsfællesskab for ledere

Læringsfællesskab for ledere

Tag dine erfaringer alvorligt og bliv en bedre leder

Læringsfællesskab for ledere

En af de vigtigste kompetencer for ledere i dag er evnen til intuitivt at tilpasse egen adfærd til den konkrete situation og den større kontekst. Det er imidlertid ikke en evne, der typisk er fokus på at udvikle i traditionelle uddannelseskontekster. Hvis man vil udvikle denne evne, så kræver det refleksion over erfaringer. I vores læringsfællesskab for ledere arbejder vi med at udvide den enkelte leders handlingsrum gennem fælles refleksion over konkrete erfaringer og udfordringer.

 

Hvad er et læringsfællesskab?

I et læringsfællesskab arbejder vi med dine og de øvrige deltageres udfordringer og reflekterer sammen over dem. Vi beskæftiger os med temaer som magt i organisationer, paradokser i organisationer, meningsskabelse, forandringer og forandringsprocesser, kommunikation, organisationskultur, grundlæggende organisationsforståelse, generelle ledelsesforståelser og deres betydning og problemstillinger omkring det at være leder.

Når vi tager vores erfaringer alvorligt som afsæt for læring i et fællesskab, åbner vi op for nye forståelser af de situationer, vi befinder os i og derved for nye handlemuligheder. Deltagelsen i et lærende fællesskab gør samtidig, at du ikke kun lærer af egne men også andres erfaringer.

Vi arbejder med afsæt i nedskrevne eksempler på konkrete situationer fra dine og de øvrige deltageres hverdag, som vi sammen ønsker at blive klogere på. Med afsæt i disse faciliterer vi yderligere refleksion såvel individuelt som i gruppen, og der perspektiveres med relevant teori.

 

Hvad kan du tage med dig?

Læringsfællesskabet udvider og nuancerer dine handlemuligheder som leder. Du bliver klogere på de sammenhænge, du indgår i, og du bliver mere bevidst om, hvordan dine egne tanker og antagelser spiller ind på de valg, du træffer, og på det, du oplever i dagligdagen. Desuden øges din bevidsthed om og opmærksomheden på de mønstre, magtrelationer og positioner, der er på spil i de sammenhænge, du arbejder i.

 

Hvem er det for?

Forløbet er for dig, der er leder enten for andre ledere eller for medarbejdere, hvad enten det er indenfor det offentlige eller i en privat virksomhed. Vi forventer at du har et basalt kendskab til forskellige ledelsesværktøjer og en generel nysgerrighed på dig selv og organisatoriske problemstillinger. Desuden skal du være parat til at dele dine erfaringer med andre og være åben og nysgerrig på at få flere perspektiver på dine problemstillinger.  Det er ikke vigtigt, hvilken funktion, du sidder i, da diversitet i gruppen vil skabe grundlag for flere perspektiver og dermed øget læring for såvel den enkelte som gruppen.

 

Hvem er facilitatorerne?

Læringsfællesskaberne faciliteres af Inger Bøgh og Jannie Rasmussen, der begge har mange års erfaring i at arbejde med udvikling af ledere og med coaching og refleksion i forskellige sammenhænge.

Forløbet afholdes i Kolding. Der oprettes løbende grupper.

Kontakt Jannie Rasmussen for tilmelding eller for at høre nærmere: Jannie@humanbusiness.dk, mobil 53 51 36 10

Pris: 17.500 kr. ex moms. Inklusiv materialer og forplejning.
Der oprettes online-forum med relevante materialer.

Facilitatorer: Jannie Rasmussen og Inger Bøgh

Er dette udviklingsforløb ikke noget for dig?

Se vores andre udviklingsforløb her

Kontakt
Har du spørgsmål til forløbet, så tag fat i os.

HumanBusiness
©2016 Palle Peter Skov

Inger Bøgh
Partner

Mail:
inger@humanbusiness.dk

Mobil:
29 25 77 17

HumanBusiness
©2016 Palle Peter Skov

Jannie Rasmussen
Partner

Mail:
jannie@humanbusiness.dk

Mobil:
53 51 36 10